Juletur til Kaltenbach 2000

Af Lars og Annette
På kalenderen står der torsdag den 14. december 2000. Vi sidder og drikker morgenkaffe i stuen, hvor flimmeren er indstillet på 3SAT´s panoramavideos fra de Østrigske skisteder.Skrækkeligt syn siger vi jer –bare et skrækkeligt syn. Grønt, alt er grønt og der er 8-10 plusgrader i 2000 meters højde – fy da.

Der er kun en uge til planlagt afgang til årets juleskitur til Kaltenbach i Østrig. Vi har lige nu 9 deltagende familier på listen. En enkelt familie har allerede meldt fra og foretrækker at køre til Canazei i Italien, hvor sneforholdene trods alt er lidt bedre end i Østrig.

Efter fyraften går vi i gang med at undersøge muligheder i Frankrig. Der er sne i Les Arcs området og vi kan alle få plads på en campingplads i Bourg St. Mourice. Herefter ringer vi rundt til alle tilmeldte til Kaltenbach.

Trods de usle formeldinger er der mange af de tilmeldte, der uanset de nye muligheder i Frankrig fastholder juleturen til Østrig. Og det skulle senere vise sig, ikke at være den ringeste beslutning, de har truffet i år 2000. For hør nu bare lige her.………

I løbet af weekenden kom der lidt sne i Østrig og det blev væsentlig koldere.

Web-cameraerne, der et langt stykke tid havde vist forældede snemotiver fra en snerig periode i november, blev nu pludselig revideret op til flere gange dagligt, bl.a. indstillet på snekanoner i fuld gang med at udpumpe kunstsne på pisterne.

Efter en lang snak/mobning på arbej-det om, at grønne alger antageligt også er et glimrende glideunderlag for ski, holdt vi fast i Østrig og startede turen mod Kaltenbach torsdag aften den 21. december. Julecampingvognen var som sædvan-ligt pakket til bristepunktet med, julemad, julepynt, gaver, juletræ, ski, skitøj mv. mv.

Vi fulgtes med vore kære skicamping-venner fra nabobyen Broager (Vibeke. Line og Peter) og i løbet af aftenen gled vi ned gennem Sleswig-Holstein og landede ved midnatstid på raste-pladsen Flämming syd for Berlin.Op næste morgen og videre ned over Nürnberg, München og ved 17-tiden rullede vi ind på campingpladsen Ziller Häusl i Kaltenbach.

Glædelig modtagelse af camping-mutter med obstler – vi har efter-hånden besøgt hende nogle gange. Det viste sig, at hun var knap så glad som tidligere, da campingfatter lå meget syg og bevidstløs på hospitalet.

Umidelbart efter vor ankomst rullede også Berit, Bolette, Benjamin og Bjarne ind på pladsen.

Næste formiddag ankom Marianne og Gert, samt Lisbeth, Bente, Jesper og Bjarne og lidt over middag Pia, Jane, Mark og Per samt Kirsten og Preben.

Så var vi faktisk fuldtallig med 7 familier, da 2 familier på det seneste havde meldt fra.

Der var bestemt grønt i Kaltenbach de første dage, men også køligt med nattemperaturer ned til minus 8 grader. Vi nåede op til Kaltenbach-skiområdet (Hochzillertal) den første dag. Det var da ok, men pisterne (ca. halvdelen åbne) var lidt hårde at køre på. Sådan er et underlag af kunstsne nu bare – det må vi lære at leve med.

Efter et par dage på den nye Zillertal-Arena (skiområdet ved byen Zell) drog vi til til Horberg-Penken området. Vejret begyndte nu at ændre sig lidt og det blev en del mildere. Natten til 5. juledag vågnede jeg ved 4-tiden ved en let støvende lyd på vognen. Det sner sgu – tænkte jeg. Jeg lod overraskelsen vente til ved 8-tiden, hvor rullegardinet i vognen stille blev listet op. Sjask vådt og grønt uden for som sædvanligt, men, men. Oppe i bjergene kunne jeg skimte nysne helt ned til ca. 1000 meter. Og det sneede stadig. Det gjorde det faktisk et par dage i træk. Der kom vel 30-40 cm nysne og det hjalp en hel del på de hårde og efterhånden nedslidte pister.

Det endte med 3 rigtige gode dage i sol og nysne, 2 af dem på Penken og den sidste i Kaltenbach-området, hvor vi startede.

På campingpladsen var der efter-hånden også faldet et lille drys sne. Tilværelsen blev her krydret med daglig afterski (lige så vigtigt som fadervor). Et par gange hos camping-mutter, ellers uden for mellem vognene og en enkelt dag i Pia og Pers vogn. Utroligt – man kan faktisk godt være 18 i en LMCér uden brug af magasiner og toiletrum (eller sad der også et par stykker derude?). Den 24. december havde Jesus og Pia fødselsdag. Familien “claus-olsen” klarede begge fødselsdage ved et ypperligt traktement kl. 15 mellem vognene.

Juleaften dansede vi traditionen tro alle i fælles kæde omkring adskillige juletræer i Kaltenbach og omegn. Vi sang de dejlige julesange og der var rigtig gang i den. Snakken om fælles besøg til midnatsjulegudstjenesten i kirken i nabobyen Rieds døde hen alerede ved 22-tiden, hvor juletræt-heden så stille begyndte at sænke sig over danskerlejren på campingplad-sen.

Tidligt nytårsdag var der for alvor opbrud i lejren. Vibeke, Line og Peter var kørt hjem før nytår, men nu begyndte det så småt at lugte af arbejdsdag igen for vi andre. 3 familier samt nytårsovernattende Canazei-gæster (Tine og Bent med børn) kørte hjem første nytårsdag. De 3 sidste familier startede først på hjemturen anden nytårsdag. Fælles overnatning på Flämming syd for Berlin og så den sidste del af hjemturen tirsdag – hjemme igen til onsdag, som var den første arbejdsdag i det nye år.

Vi siger tak til alle deltagere for en rigtig hyggelig tur sammen med jer.

Annette og Lars

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.