Kleinarl-Østrig uge 8 2003

Af Jane og Renè

Referat fra skitur til Østrig uge 8 2003
Vi var 3 vogne, som skulle af sted til Østrig i uge. 2 erfarne familier – Bent og Tine med deres 2 drenge på 14 og 15 år – Palle og Beth med deres barnebarn samt os som kun sidste år havde været på vinterferie i Sverige. Vi – René og Jane havde vores søn på 17 år med samt hans kæreste.

Vi havde alle en god tur til Østrig, da vejret viste sig fra sin bedste side på hele turen. Vi skulle bo i Kleinarl, hvor man bor så tæt på lifter og skicenter, at man kan gå derhen og ikke behøver at starte bilen eller med bus. Her er et kæmpe skisportscenter, så alle ønsker kan indfries.

Campingpladsen er ikke stor, men alt fungere fint. Til vores søn Michael og hans kæreste Elisa, havde vi lejet et værelse på pensionatet, som også ligger på selve campingpladsen. Det var rigtig nydeligt, og de fik både lækker og rigeligt morgenmad hver dag.

Vel fremme fik de forskellige hurtigt lejet ski og købt liftkort, og snart var der gang i benene. Ja, benene er måske så meget  sagt for mig selv. Mine ski sidder nemlig under min rullestol, men det giver mig alligevel en masse gode oplevelser.

Naturen i Østrig om vinteren er helt ubeskrivelig, og man kan bestemt anbefale at deltage i disse ture, selv om man ikke ønsker eller kan stå på ski.

Et stort ønske fra mig var at komme op på et af bjergene for at se udsigten og opleve  den leben, som er sådan et sted. Dette ønske fik jeg opfyldt om torsdagen. Bent og Palle kendte et sted – ved Flachau, hvor vi kunne komme op med en lukket  lift. Det blev en helt fantastisk oplevelse for mig. Vi havde en fantastisk tur. Rene og jeg hyggede os med te og kaffe på restauranten, som er virkelig pæn, mens Tine, Bent og Dennis løb en tur på ski. Senere ankom Palle og Beth, som lige skulle aflevere deres barnebarn på skiskolen først. Da Tine, Bent og Dennis kom retur blev de forskellige østrigske specialiteter – især desserterne – smagt og faldt i god smag.

Hver dag mødtes vi alle i kælderen, hvor vi hyggede og snakkede om dagens oplevelser og eventuelt planlagde nye.

Tine og Bent har en lækker ny Cabby, men fik alligevel problemer med fyret. Torsdag ville det pludselig ikke give varme. Efter adskillige opringninger lykkedes det dog at finde en reperatør, som lovede, at han ville komme forbi fredag og få det lavet. Dette var helt fint for på campingpladsen kunne de klare sig med el, men hjemturen med overnatninger ville blive en kold fornøjelse uden gas. Det lykkedes dog ikke at få det lavet, så overnatningen på hjemvejen blev en kold oplevelse trods skiundertøj og gode soveposer.

Vi var super heldige med vejret hele ugen. Om natten frøs det ned til minus 20 grader, men om dagen skinnede solen fra en skyfri himmel og gav plustemperaturer. Dette betød dog også, at sneen på pisterne de sidste dage ikke var helt optimal, men det er jo svært at få ”alt”.

Efter en uge måtte Bent og Tine med familie og vi sige farvel til Østrig for denne gang. Vi havde alle en god tur hjem. Palle og Beth var heldig og kunne blive en uge mere.

Hilsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.