Påsken ’99 i Val de Fassa

Af Søren Kay

Vi har ikke været på ski i Dolomitterne før og en forventning om, at solen skinner mere på sydsiden af alperne var udslagsgivende for en hurtig beslutning!

‘Shell Route Planner’ (http://www.shell.dk) fortalte os, at vi skulle godt 1500 km sydpå/ca. 20 timers kørsel, så vi satsede på at tage mandag, tirsdag og onsdag fri efter Palmesøndag så ville vi kunne få 6 fulde dage på ski. Vi skulle være hjemme til vor traditionelle familie-påske-kom-sammen Påskesøndag i det ‘gamle sommerhus’, vi med mine søskende har arvet efter vore forældre (vi var hjemme lørdag eftermiddag). Til historien hører, at vi efter passende mængder af snaps og øl åbner sæsonen med et bad i Kattegat, nogle af os!

Undertegnede med Katrine (vores mellemste datter) + to af hendes veninder startede sent fredag aften hjemmefra, kørte til Lübeck hvor ‘kuvøsen/lysthuset’ (vores camper) står hos Bea Reisemobile. Pakkede om, efterlod vores gamle Citroen og låste efter os ca. kl. 02.00 lørdag og fortsatte sydpå.

Det passede glimrende med tiden. Da vi vi ankom til Canazei tidligt på aftenen lørdag (vi kørte igennem) lige inden det blev mørkt. Gik tur i byen og orienterede os. Perfekt, liften ca. 200 meter fra campingpladsen (Camping Marmolada). Inkl el. mener jeg prisen var ca. DKK 250.-/døgn. Liftkort ca. DKK 800.-/6 dage.

Det er et kolosalt stort skiområde, angiveligt Europas største (det er der flere andre som også siger), men 1.100 km pister på eet liftkort, de fleste blå/røde, er vel ikke værst. På en dagtur kan man komme rundt om hele bjergmassivet. Der skal købes separat liftkort (ca. DKK 100.-/dag for at komme op på Marmolada gletsjeren.

Dalen Val di Fassa ligger i 1.500 m højde ved Canazei og skiterrænet i ca. 2.000 til 2.500 m Vi oplevede det som ‘tyndt befolket, ingen kø. Ugen før Påske er mærkeligt nok lavsæson prismæssigt, men forklaringen er, at italienerne først har påskeferie i den uge, der følger Påskemandag. Vi hørte tysk/østrigsk og pudsigt nok engelsk og stort set intet skandinavisk, ellers kun italiensk.

Vi havde sne nok, og meget velpræparerede pister. Vi havde 15-18 grader i dalen, men jeg tror ikke, man skal komme meget senere end som Påsken ‘99 faldt. Vi havde sne nok, og kunne komme rundt om bjergmassivet, selvom man skal ret langt ned i visse dale.

Områderne umiddelbart ovenfor Canazei syntes vi var bedst, de er navngivet ‘Belvedere’ og ‘Rodella’ og er i sig selv fuldt tilstrækkelige til en uges ophold.

Tilkørselsforholdene er gode; fortsæt forbi Innsbruck, over Brenner-passet med afkørsel omkring Bolzano og frem til Canazei. Vi kørte ad nogle mindre veje og over et mindre pass, hvilket ikke kan tilrådes med campingvogn. ‘Camping Marmolada’ ligger som sagt direkte i byen, d.v.s. man skal igennem Canazei, da den ligger
på den østlige side direkte ned til floden. Stor svømmehal tæt ved. Diskotek, cafeer, restauranter, supermarked, benzinstation etc. findes i byen.

Jeg kan kun sige, at vi havde en kanon Påskeferie, og vi kom hjem meget brune!

En anden anbefalelsesværdig destination er Stubaital, men herom senere når Bill mangler stof (vi ‘fik den’ af Pia + Per, Herlev). Drej af til højre ved Europabrücke på vejen over Brenner!

På mødet på Møn var der flere interesserede, som overvejer Canazei til uge 7 i år 2000. Det er kortere, hvis i tager via Gedser. Vi overvejer selv Canazei igen, da vi langt fra er færdig med området. Blot det ikke at have været oppe på Marmolada gletcheren kan få os derned igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.