Gasregulatorer til campingvogne

Gasregulatorer til campingvogne med to tilslutningsmuligheder

Der er kommet en ny standard for gasregulatorer, og dermed er det fra 1. januar 2016 blevet muligt at vælge to tilslutningsmuligheder for gasregulatorer til campingvogne, autocampere, pølsevogne og lignende. Fremover vil der enten kunne bruges en gasregulator med en afgangsstuds DS 24 eller med en slangetilkobling med omløber.

Tidligere har det efter gasreglementet kun været tilladt at anvende en campingvognsregulator, hvor afgangsstudsen (slangespids) var udformet efter Dansk Standard DS 24. Med en ny regulatorstandard, DS/EN 16129, Annex D, kan der som en direkte flaskemonteret regulator anvendes en regulator, hvor afgangsstudsen (slangetilkoblingen) er beregnet til  ¼” LH (venstregevind). Dette er dog kun tilladt på gasflasker i campingvogne, autocampere, pølsevogne og lignende, og kun ved en kapacitet på max. 1,5 kg/h.

Uanset hvilken type regulator man vælger, skal den være DG-godkendt efter gasreglementets afsnit C-1. Desuden skal der være en ”målestuds” mellem regulatorens udgangsstuds og rørforbindelsen til campingvognens faste apparatinstallationer, gerne så tæt på regulatoren som muligt. Med målestudsen kan servicemontøren lækageteste og måle afgangs- og lukketryk fra regulatoren uden at skulle demontere regulator, slange mv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.