Digital motorvejsmærkat til Østrig

kan nu vælge at købe en digital motorvejsmærkat til Østrig. Du skal dog bestille i god tid.

Østrig indfører nu en såkaldt e-vignette, som er en digital motorvejsmærkat. Det betyder, at du fremover kan vælge mellem at købe en e-vignette via en østrigsk hjemmeside eller den almindelige kendte fysiske mærkat, der sættes i bilens forrude.

Registrer bilens nummerplade

Bestiller du en e-vignette, skal du være i god tid. Fra bestillingstidspunktet går der nemlig 18 dage, før din e-vignette aktiveres

Du køber den nye e-vignette ved at oplyse bilens registreringsnummer og betale direkte på nettet. Du vil dermed ikke skulle have en fysisk motorvejsmærkat i bilens forrude, da det er bilens nummerplade, der bruges til kontrol.

Prisen og vilkårene for e-vignetten er de samme som for den fysiske mærkaten. Du kan for både e-vignette og mærkat vælge mellem tre perioder:

  • 10 dage
  • 2 måneder
  • 14 måneder

Vær i god tid

Bestiller du en e-vignette, skal du være i god tid. Fra bestillingstidspunktet går der nemlig 18 dage, før din e-vignette aktiveres. Det skyldes særlige regler i Østrig.

 

 

Køb her: e-vignette til Østrig (Østrigsk hjemmeside på engelsk)

Der findes forskellige andre hjemmesider, der tilbyder digitale motorvejsmærkater og vejafgifter til en række lande. Disse hjemmesider tager dog ofte en stor overpris for ydelsen.

 

Motorvejsvignette/-mærkat er obligatorisk ved kørsel på de østrigske motor- og motortrafikveje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.