Nyt EU lovkrav “Gasinstallation skal have et testpunkt”

Krav fra Sikkerhedsstyrelsen og EU siger, at der skal være et testpunkt – også kaldet en målestuds – i campingvogne og autocampere, hvor der kan testes for utætheder.

Hvis din værkstedsmekaniker næste gang, du har campingvognen eller autocamperen på værksted, fortæller, at du skal have sat et testpunkt/en målestuds på din gasinstallation, er det ikke noget, han bare finder på.

For både EU og Sikkerhedsstyrelsen i Danmark kræver, at der i henhold til den harmoniserede EU-standard DS/EN1949 monteres et testpunkt så tæt på regulatoren som muligt. Testpunktet skal bruges, så det er lettere for fagfolk at teste gasanlægget for lækager og utætheder.

Din vogn vil ikke blive indkaldt for at få testpunktet monteret, men kører du til service eller gastest på et af Camping Branchens værksteder, kan du forvente, at værkstedet vil opdatere installationerne, så de lever op til kravene.

På Trumas Duo Control-regulator sidder der allerede et testpunkt, og det samme er tilfældet, hvis du køber hos Kosan Gas, hvor alle regulatorer og omskiftere leveres med et integreret testpunkt.

En tanke om "Nyt EU lovkrav “Gasinstallation skal have et testpunkt”"

  1. Tilføjelse:
    Der kom i 2016 nye regler for regulatorer, hvor standarden DS/EN 16129:2013 skal følges. Hvis en campingvogn er indregistreret efter 1. januar 2016, skal man følge de nye regler. De betyder blandt andet, at der er flere metoder til samle regulatoren og vognens faste installation, og man må ikke kunne afmontere regulatoren i åben tilstand.
    Hvis en campingvogn er indregistreret i 2015 eller tidligere, skal de nye regler kun følges, hvis der er brug for at udskifte regulatoren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.